Segerbrandbunad hvit Vestfoldbunad den broderte Segerbrandt bunad lyseblå Segerbrandt bunad

Beskrivelse

Den vakre og tradisjonsrike Vestfoldbunaden, også kjent som Segerbrandtbunaden, ble skapt av Petrine Segerbrandt tidlig på 1900-tallet. Hun forhandlet denne unike bunaden gjennom sin egen forretning i mange år, helt til hun var over 90 år gammel. I 1969 ble eneretten til å selge bunaden overført til Vestfold-Stua.
I 2020 ble dessverre Vestfold-Stua nedlagt, og produksjonen ble outsourcet til Asia av en leverandør i Drøbak som har enerett til å produsere denne bunaden utenlands.
Vi er imidlertid stolte av å ha overtatt den viktigste delen av produksjonen, og vi fortsetter å skape denne verdifulle bunaden her på norsk jord. Våre dyktige syersker og erfarne broderidamer har mer enn 25 års erfaring med å lage bunaden, og vi er dedikerte til å opprettholde den høye kvaliteten og autentisiteten som bunaden fortjener.

Bunaden har relativt lik fasong på livkjole som den første og eldste varianten av Husflidens bunad. Den lukkes med maljer og malje¬kjede foran. Livkjolen lages i svart, blå eller offwhite. Livet er kantet med spesial vevde band og nede på stakken er det et breiere band i samme stil. I tillegg helt nederst på stakken er det kantet med rødt slittekant. Rankemønster i rustrødt, gult og mosegrønt er brodert over det vevde bandet på stakken, og langs ringinga på livet . Beltet blir laget av samme spesialvevde båndet som er nederst på stakken. Den lukkes med beltespenne foran. Bunaden har veske som lages i samme stoff som livkjolen samtidig som den har brodert motiv på framsiden. Veskelås syes fast på vesken som henger i beltet. Det brukes samme type bunadssølv til Segerbrandt bunad som til andre bunader fra Vestfold. Til bunaden brukes det gjerne en halssølje, en stor sølje, sølvkjede til livet og mansjettknapper til skjorten. Det finnes også bunasølv som må syes på: sølvmaljer, beltespenne og veskelås.

Lukk

Bestill time

Her kan du bestille time for kjøp av bunad eller beltestakk