Nordlandsbunad Nordlandsbunad grønn Nordlandsbunad Nordlandsbunad blå Nordlandsbunad grønn Nordlandsbunad 17 mai

Beskrivelse

Det er snart 100 år siden den første versjonen av drakten fra Nordland ble presentert. Vi forbereder en festlig samling for denne betydningsfulle datoen. For øyeblikket produserer vi allerede Nordlandsbunad i hvite og lyseblå farger og en festdrakt med samme broderimotiv som ble lagt til grunn som inspirasjon til etablering av en av de eldste og vakreste bunadene i Norge.

Liv lages enten i blått eller grønt klede, hvor begge fargene tradisjonsmessig er likeverdige. Nordlandsbunad fasongen bygger seg opp fra en gammel brudedrakt fra Ravasåsen og fantastiske broderier som kjennetegner Nordlandets sommerflora finnes både på forstikket og på ryggen av livet. Disse broderiene ble videreutviklet fra en løslomme og bringeduk funnet i Røyten. Åpning som dannes mellom den øverste og nest øverste hekte kalles for "klokke"

Stakken i likhetet med livet lages i blått eller grønt klede. Samtidig som den blir delvis sydd fast til livet. Stakken piperynkes bak og foldeleggges foran. Vakker blomstebord i samme broderimotiv som på andre deler av Nordlandsbunaden finner du nederst på stakken.

Forkleet til Nordlandsbunaden tar utgangangspunkt fra et gammelt silkeforke fra Hattfjelldal. Den lages i mercerisert bomull med enten med blå eller grønn bunnfarge til henholdvis blå eller grønn bunad. Forkleet har vertikale striper og kryssende horisontale striper slik at det dannes et rutemønster.

Sølv til Nordlandsbunad finnes enten som oksidert eller som hvit/forgylt utgave. Hos oss kan du handle alt sølvet til Nordlandsbunaden. veskelås, oksidert vestspenne eller hvit vestspenner, også finnes det liten og stor sølje og mye mer...

Lukk

Bestill time

Her kan du bestille time for kjøp av bunad eller beltestakk

    Beltestakk