Nordlandsbunad Bunad Oslo Nordlandsbunad Nordlandsbunad 17 mai

Beskrivelse

I 1926 ble det nedsatt en nemnd for å se om en kunne utarbeide en egen bunad fra Nordland. Målet var å finne noe gammelt draktmateriale å bygge på. Det var imidlertid klart at de som arbeidet med bunaden hadde en klar formening om hva som måtte til for å skape en bunad.
Norsk prydsøm skulle vise tilhørigheten til landet og distriktet. Dette var en vanlig måte å arbeide med bunad på over hele landet på den tiden. På gården Royto i Vefsn fant man to tøystykker i ullstoff med broderi på. Stoffbitene hadde blitt tatt vare på fordi jenta på gården hadde fått dem som dekorasjon i lekestua si. Stoffstykkene skulle ha vært en bringeduk og ei lomme. Det ble bestemt å bygge bunaden rundt disse broderiene. Fasongen ble komponert med inspirasjon fra kjolelivet til en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og det broderte motivet ble overført til ryggen på livet.

Av sølv til nordlandsbunad finnes det en nydelig veskelås, oksidert vestspenne eller hvit vestspenner, også finnes det liten og stor sølje og mye mer...

Det finnes også en nydelig Nordlandsbunad i grønn farge

Lukk

Bestill time

Her kan du bestille time for kjøp av bunad eller beltestakk