Målselvbunad

Beskrivelse

Livet: syes i mørkeblått, mellomblått, grønt eller svart ullstoff med for. Den lukkes med skjulte hekter og rekke og rekker nedenfor kroppens livline. Midt bak går livet ned over stakken i en spiss. Det er blomsterbroderier både på ryggen og framstykkene.

Stakk: Syes i samme samme ullstoff og farge som livet. Stakk blir foldelagt og har en midtfold på 15 centimeter midt foran. Den breie brodert blomster bord med samme type broderier som på livet ligger nederst på stakken.

Veske: som hører til Målselvbunaden er sydd i samme stoff som stakk og livet. Veskebroderier har utgangspunkt i broderier fra bunaden hvilken var inspirert av motivet fra ei lue. Veskelåsen ble utarbeidet samme år som bunaden i 1947 av en gullsmed i Larvik. Det er en samme type veskelås som også brukes på bunader fra Gudbrandsdalen.

Hodeplagg: Det finnes en lue til bunaden med broderier bak og på sidene. Lua lages i samme farge og stoff som resten av bunaden.

Sølv: Etter lanseringen av bunaden i 1947 var det ikke laget en særskilt sølv til bunaden. Da var det brukt ulike type sølvsmykker som en kunne få tak i. Det tok drøye 34 år før sølvet til Målselv bunad var utarbeidet og godkjent. Sølvet, baserer seg på detaljer fra bunadens broderier. Kolleksjonen består av halsløse, en stor sølje med løv og mansjettknapper. I tillegg det er utarbeidet en ring og ørepynt i samme stilen. En del borgere også bruker sølv av en annen gullsmed. Motivene på sølvet er inspirert av bunad sølv tradisjonene fra Gudbrandsdalen som er komplett og passer nydelig fint til bunaden.

Lukk

Bestill time

Her kan du bestille time for kjøp av bunad eller beltestakk

    Beltestakk