Trysil bunad Trysilbunad

Beskrivelse

Arbeidet med å utvikle den unike Trysilbunaden begynte i 1938, og allerede året etter, i 1939, var designet ferdigstilt. Dessverre fant man ingen passende gamle broderier å kopiere mønsteret fra, og derfor ble grunnlaget for mønstrene på bunaden skapt basert på gamle utskårne øser og skjeer. Den talentfulle Halvdan Arneberg var ansvarlig for å tegne de nydelige mønstrene som pryder Trysilbunaden.

Bunaden er kjent for sin komplekse søm, noe som betyr at den må skreddersys etter dine personlige mål. Men når bunaden er sydd av en erfaren skredder som tar hensyn til dine unike mål, vil du stråle av uovertruffen skjønnhet i den.

Trysilbunaden er laget av svart ullstoff, og du har valget mellom to ulike typer ullstoff. Den har et liv og en elegant håndrynket stakk. Broderiet utføres med utsøkt ullgarn i vakre jord- eller fjellfarger, som harmonerer perfekt med Trysilbunadens karakter.

Når det kommer til tilbehør til Trysilbunaden, kan du velge å tilføye en jakke med forseggjort broderi foran, eller en lang cape. Det finnes også to ulike typer luer å velge mellom. Skjorten til Trysilbunaden kan enten lages i bomull eller hvit lin. Lin-skjorten har imponerende broderier i halssplitten, på skuldrene, og rundt halsen og ermene. Det samme gjelder for bomullsskjorten. Begge skjortene prydes av utsøkte plattsømmer og kontursting.

Med sin historie, håndverkets kompleksitet og estetiske skjønnhet, er Trysilbunaden en tidløs juvel som feirer kulturen og arven fra Trysil på en unik måte.

Lukk

Bestill time

Her kan du bestille time for kjøp av bunad eller beltestakk