Trysil bunad Trysilbunad

Beskrivelse

Arbeidet med egen bunad for Trysil ble satt i 1938 og bunaden var ferdig designet allerede i 1939. Dessverre det ble ikke funnet noen egnende gamle broderier å kopiere fra for å lage mønsteret. Derfor grunnlaget for møntrene på bunaden ble laget etter gamle utskårne øser og skjeer. Det var Halvdan Arneberg som tegnet de nydelige mønstrene på Trysilbunaden.

Bunaden er vanskelig i søm, som betyr at det må skreddersys etter dine personlige mål. Men samtidig når bunaden er sydd av en profesjonell skredder etter dine mål så blir du ubeskrivelig vakkert i denne.

Den blir laget i svart ullstoff, du kan velge mellom to forskjellige ullstoffer. Den har liv og håndrynket stakk. Den broderes med ullgarn, i flotte jordfarger eller fjellfarger, som passer svært godt på bunad fra Trysil.

Fra tilbehør til Trysilbunaden kan du få deg en Jakke med broderi foran, eller lang cape. Det finnes også to luer å velge mellom. Skjorte til Trysilbunaden lages i både bomull og hvit lin. Linskjorta, har flotte broderier i halssplitt, på skuldrene og hals- og armlinninger. Det samme gjelder bomullsskjorta. Skjortene broderes i plattsøm og kontursting

Lukk

Bestill time

Her kan du bestille time for kjøp av bunad eller beltestakk

    Beltestakk